eef vzw, dag -en woonondersteuning voor volwassenen met een verstandelijke beperking, renovatie, schuur, hoeve, architectuur, faktordertig, Ranst
leef vzw, dag -en woonondersteuning voor volwassenen met een verstandelijke beperking, renovatie, schuur, hoeve, architectuur, faktordertig, Ranst
Leef vzw, dag -en woonondersteuning voor volwassenen met een verstandelijke beperking, renovatie, schuur, hoeve, architectuur, faktordertig, Ranst
eef vzw, dag -en woonondersteuning voor volwassenen met een verstandelijke beperking, renovatie, schuur, hoeve, architectuur, faktordertig, Ranst
© faktordertig

Leef

van schuur naar dagcentrum

LOCATIE

Ranst

FASE

In Uitvoering

OPDRACHTGEVER

Leef vzw

COLLAB

Thomas More hogeschool

In het bos van Ranst, aan het hof van Zevenbergen vinden we onze site terug. Uit historische kaarten blijkt dat hier de moestuin van het nabijgelegen kasteel gelegen was. Door de jaren heen werd de tuin omgevormd tot een grasveld, met enkele buxushaagjes als enige verwijzing naar het verleden. Tijdens de her aanleg van de tuin werd geopteerd om de moestuin opnieuw in het leven te roepen en te voorzien van bijkomende, versterkende functies. De volledige site zal gebruikt worden door Leef vzw, een dag- en woonondersteuning voor volwassenen met een verstandelijke beperking.

De tuin wordt opgewaardeerd en heraangelegd in functie van de deelnemers, met oog op verbetering van de natuur. Gebruikers kunnen helpen in het onderhoud van de moestuin en de geitjes, het plukken van fruit of bloemen in de bloemenweide, of gewoon tot rust komen in de natuur. Dit zal enorm bijdragen aan het mentale welzijn van alle bezoekers.
De schuur wordt volledig gerenoveerd en omgevormd tot ontmoetings-en ontspanningsplaats. Naast een nieuw golfplaten dak worden de oude gevelplanken van het project hangar in Antwerpen, hier gerecupereerd als gevelafwerking in prefabwanden die werden opgebouwd door de studenten “bouw” van de Thomas More hogeschool.