faktordertig - uitbreiding - architectuur - interieur - renovatie - ecologisch
faktordertig - uitbreiding - architectuur - interieur - renovatie - ecologisch
faktordertig - uitbreiding - architectuur - interieur - renovatie - ecologisch
faktordertig -Wilrijk - architectuur - renovatie - uitbreiding - bio-ecologisch - duurzaam bouwen
faktordertig -Wilrijk - architectuur - renovatie - uitbreiding - bio-ecologisch - duurzaam bouwen
faktordertig -Wilrijk - architectuur - renovatie - uitbreiding - bio-ecologisch - duurzaam bouwen
© faktordertig

de kleine doorn

uitbreiding ééngezinswoning

LOCATIE

Wilrijk

FASE

in uitvoering

De uitdaging aan dit project was de schuine inplanting van de gekoppelde woning op het perceel. Aan de huidige veranda maakt het perceel een knik, waardoor de ‘schuinstaande’ tuinmuur als een obstakel naar de tuin wordt ervaren.

Door de uitbreiding van de gelijkvloers de richting van het perceel te geven, zal de connectie tussen leefruimte en tuin hersteld worden. Evenzeer zal het zicht in de tuin van de buren vermeden worden.

Het nieuwe volume wordt voorzien in een gele baksteen; Dit als verwijzing naar de natuursteenelementen in de voorgevel. De uitbreiding “omhelst” de bestaande woning als het ware. Aan de zijkant van de woning wordt er een tweede inkom voorzien, welke gedefinieerd wordt door de uitkragende luifel. Deze luifel zorgt voor een schuilplaats voor het gehele gezin in geval van regen bij thuiskomst. Bovendien zorgt de luifel ervoor dat de hete lage westen-zon de leefruimte niet zal oververhitten.

Ook de renovatie van de bestaande woning wordt aangepakt volgens hedendaagse nieuwbouwnormen. Het bestaande gevelmetselwerk wordt afgebroken en opnieuw, maar dan geïsoleerd, opgebouwd. Deze gevelrenovatie wordt zodanig aangepakt dat alle originele elementen worden behouden, op deze manier wordt de verarming van het straatbeeld tegengegaan.