faktordertig - architectuur - interieur - nieuwe achterbouw hout - groot raam
faktordertig - architectuur - interieur - houten balken - ruwe baksteen
faktordertig - architectuur - interieur - dakraam - terras - licht
faktordertig - architectuur - interieur - inpandig dakterras - groen - licht
© faktordertig

eugeen joors

verbouwen en uitbreiden ééngezinswoning

LOCATIE

Borgerhout

FASE

aanbesteding

Een rijwoning te Borgerhout die aan de voorgevel niet erg breed en ruim oogt, zal aan de achtergevel volledig open getrokken worden. De hoogte van de bestaande sierplafonds in het voorhuis zal door getrokken worden in het nieuwe volume, grenzend aan de tuin. Bovendien is de woning zuid georiënteerd en zal er veel licht en zon tot diep in de woning getrokken worden. Een hele opwaardering voor deze rijwoning, die in de huidige situatie eerder oogt als een arbeiderswoning.

In de nieuwe achterbouw valt de keuze bewust op materialen die hun ware aard zullen tonen: houten constructieve plafondbalken, ruwe bakstenen in het zicht, een gepolierde betonvloer, … . Een eigentijdse uitbouw aan een authentieke woning.

Eén van de grote troeven aan deze woning is de grote stadstuin. Toch wordt er gekozen om ook in het dakvolume een inpandig terras te voorzien. Alleen maar extra troeven om het wonen in de stad nog aangenamer te maken.