Handelspand Groenplaats faktordertig architectuur renovatie
Groenplaats Antwerpen faktordertig duurzame ecologische architectuur handelpand
© faktordertig

Groenplaats

renovatie en opdeling handelspand

Locatie

Antwerpen

Fase

Voorontwerp

Dit handelspand, gelegen in het hart van Antwerpen, is aan een grondige renovatie toe. Het café op het gelijkvloerse niveau wordt volledig gerenoveerd en bovenliggende niveaus worden uitgebreid en opgedeeld in verschillende woon-units.  Door de verschillende functies in het gebouw, moet er creatief omgesprongen worden met de circulatie tussen de verschillende niveaus.

Het bouwblok waarin het pand gelegen is, wordt ingevuld met horeca en het gelijkvloerse niveau is volledig bebouwd, waardoor met vanuit de woning enkel zicht heeft op daken. Gezien de nood aan groen en biodiversiteit in de binnenstad, zien we deze daken als een unieke kans. Door in te zetten op intensieve groendaken waarop terrassen gelegen zijn, kunnen de om/be-woners in het midden van de stad, toch genieten van de natuur.