faktordertig ecologisch renovatie hoeve kontich antwerpen architectuur design
faktordertig ecologisch renovatie hoeve kontich antwerpen architectuur design
faktordertig ecologisch renovatie hoeve kontich antwerpen architectuur design
faktordertig ecologisch renovatie hoeve kontich antwerpen architectuur design
faktordertig ecologisch renovatie hoeve kontich antwerpen architectuur design
© faktordertig

Hoeve

renovatie eengezinswoning

LOCATIE

Kontich

FASE

Voorontwerp

Voor de renovatie van een ruime eengezinswoning in bosrijke omgeving wordt er gezocht naar een manier om licht binnen te brengen, zonder afbreuk te doen aan de authenticiteit van de voormalige schuur.

Een groot houten blokraam met structurele onderverdelingen zorgt er voor dat de groene omgeving naar binnen wordt doorgetrokken. Fijne glazen dakkapellen zorgen voor licht en ruimte, zonder de aandacht van het dak af te leiden.

De geplande ingrepen openen het pand met een zicht door de volledige woning als gevolg, daarnaast wordt de bestaande houten spantenstructuur als middelpunt van de woning versterkt.

Door slim om te gaan met de opwekking van energie en door gebruik te maken van ecologische materialen, zal de renovatie een lage impact op de omgeving en milieu hebben.