© faktordertig

peepolder

interieur van een nieuwbouw woning

LOCATIE

Essen

FASE

gerealiseerd in 2016

De bouwheer koos om deze nieuwbouw woning volledig ecologisch op te bouwen. Het was haast een evidente keuze om het gebruik van natuurlijke materialen zoals leem, stro en hout ook in het interieur door te trekken. Het werd een doordachte ecologische woning waarbij exterieur en interieur volledig in harmonie staan. Het interieur oogt enorm licht; door de grote raampartijen wordt de buitenomgeving als het ware letterlijk naar binnen gezogen. Bovendien is de woning gelegen in een groene omgeving wat de ecologische bouwtoepassing enkel versterkt.

Voor het interieur hebben we gekozen om het gebruik van hout op verschillende manieren terug te laten komen: zichtbare houten balken op het plafond, houten kolommen als structuurelementen, hout in vast meubilair, … . De rest van het interieur blijft zeer neutraal van kleur en materiaalgebruik. Dit zet het hout extra in de aandacht: aangenaam vertroeven in deze tijdloze ecologische woning.