@ faktordertig

putlaan

levenslang wonen

LOCATIE

Edegem

FASE

in studie

Levenslang wonen, dat was het opzet wanneer de bewoners beslisten om ook de naastgelegen woning te kopen en te verbouwen tot 1 grote ééngezinswoning.

De nieuwe woning van dit dynamische gezin moest ruimte bieden aan hun uitgebreide interesses en activiteiten. Beide ouders werken regelmatig van thuis en ook de twee kinderen krijgen stilaan een leeftijd waarop schoolwerk een belangrijke dagtaak wordt. De noodzaak om te voorzien in degelijk werk- én ontspanningsruimtes stond dan ook centraal.

Bijkomend wenste men de woning op een aantal manieren te kunnen opdelen om zo in de toekomst de omvorming tot kangoeroe- of zorgwoning te faciliteren.

In het ontwerp worden de twee woningen samengevoegd en de verschillende functies worden rond de centrale trappenkern georganiseerd met een maximale oriëntatie richting de tuin. Voor de materiaal keuze is er ingezet op natuurlijke materialen met warme en aardse tinten.