Van rijswijck conceptschets
van rijswijck mood interieur
© faktordertig

rijs

opdelen van een burgerhuis

LOCATIE

Antwerpen

FASE

voorontwerp

terug naar overzicht

Een prachtige burgerwoning uit 1911 in Neo-Lodewijk XVI-stijl wordt volledig onder handen genomen. Duurzaamheid staat hierbij centraal.

Er wordt ingezet op densiteit door de grote eengezinswoning in meerdere units op te delen. De woning van de bouwheer zal zich over het gelijkvloers en de eerste verdieping verdelen. Het gebruik van de bovenliggende verdiepingen wordt geoptimaliseerd door ze op te delen en door de toevoeging van een extra bouwlaag worden 4 kwalitatieve wooneenheden gerealiseerd, elk met zijn eigen buitenruimte.

De afgeleefde annexen worden afgebroken en vervangen door een nieuw compact bouwvolume dat opgebouwd zal worden met natuurlijke en ecologische materialen. De toevoeging van een lift zorgt voor de toegankelijkheid, samen met de nodige aandacht voor akoestiek, circulatie en technieken wordt een maximaal comfort gegarandeerd.